ODVLAŽIVAČI VAZDUHA

Odvlaživač vlage je uređaj koji služi za kontrolu vlažnosti vazduha u zatvorenom prostoru, bilo da se radi o stambenom , poslovnom ili industrijskom okruženju. Ovi uređaji se često nazivaju i ODVLAŽIVAČ VAZDUHA – ISUŠIVAČ VLAGE – ELEKTRIČNI APSORBER VLAGE – SUŠAČ VAZDUHA – SUŠAČ ZIDOVA – SUŠAČ VLAGE; EN: DEHUMIDIFIER – DRYER; DE: LUFTENTFEUCHTER – ENTFEUCHTER – TROCKNER – BAUTROCKNER; IT: DEUMIDIFICATORI itd. 

Klima servis Beograd vam nudi efikasan način zaštite od vlage.
Koristeći naše odvlaživače vazduha sprečite razna neželjena i štetna dejstva po Vas i prostor u kome boravite.

Prema fizičkom principu rada ovi uređaji se dele na kondenzacijske i adsorpcione.

 

ODVLAŽIVANJE VAZDUHA

UTICAJ VLAGE NA ZDRAVLJE

Možda i ne sanjate šta je uzrok vašeg lošeg raspoloženja, nesanice, nervoze ili osećaja probadanje u grudima pa čak i depresije. Naučno je dokazano da preterana vlažnost vazduha može izazvati bolesti kao što su astma, reumatizam, bolesti disajnih organa. Opasnost po decu je još veća pa se kod dece koja borave u vlažnim prostorijama češće javljaju bolesti kao što su rahitis, bronhijalna astma, različite alergije i kožne bolesti.

UZROCI NASTANKA POVEĆANE VLAŽNOSTI VAZDUHA

Opšte je poznata činjenica da je u Beogradu prosečna godišnja vlažnost vazduha oko 70%. Sama ta činjenica doprinosi i povećanoj vlažnosti vazduha u zatvorenim prostorima. Pored spoljašnjih klimatskih uslova vlaga u stanovima i kućama može nastati kao posledica loše izolacije, visokog nivoa podzemnih voda, sušenjem veša u prostoriji najčešće u zimskom periodu, kuvanjem, korišćenjem vlažnog ogreva i sl. Vlaga se može javiti i kao posledica znojenja velikog broja ljudi u sportskim objektima, dečijim igraonicama i raznim klubovima. Vlaga se javlja i na zatvorenim bazenima kao posledica konstantnog isparavanja vode. Zbog svega toga korišćenje odvlaživača može biti izuzetno korisno.

DEFINICIJA VLAŽNOSTI VAZDUHA

Relativna vlažnost vazduha predstavlja stepen zasićenosti vazduha vodenom parom. To je odnos između količine vodene pare koja se nalazi u vazduhu i maksimalne količine koju bi vazduh mogao da primi pri datoj temperaturi da bi postao zasićen. Normalan nivo relativne vlažnosti vazduha(RH) u prostoriji se kreće od 50-60%.

PRIMENA KUĆNIH ODVLAŽIVAČA VAZDUHA

Korišćenjem odvlaživača vazduha možete kontrolisati vlažnost vazduha sa tačnošću od 1%. Odvlaživači skupljaju vlagu u posudi koja je sastavni deo odvlaživača i kada se posuda napuni odvlaživač prestaje sa radom sve dok se posuda ne isprazni. Odvlaživači imaju naglavak za kondenz crevo koje im omogućava konstantan rad čak i kada niste kod kuće. Kada se postigne zadata vlažnost odvlaživač se privremeno isključi. Odvlaživači su lako pokretni i prenosivi.

Kliknite na sliku ispod i pogledajte i druge oblasti primene odvlaživača vazduha.

Stambeni i poslovni prostor

Stambeni i poslovni prostor

Poplave

Poplave

Gradilišta

Gradilišta

Muzeji i arhive

Arhive i muzeji

Magacini i skladišta

Magacini i skladišta

Industrija

Industrija

Drvena građa

Sušenje građe

Industrija hrane

Prehrambena industrija

Zanatske radnje

Zanatske radnje

Bazeni

Bazeni i SPA

Teretane i sport

Teretane i sport

Vešeraj i hemijsko čišćenje

Vešeraji

Tepih servisi

Tepih servisi

Pogledajte kompletnu ponudu odvlaživača vazduha