Pojavom niskih temperatura i snega može doći do zaleđivanja oluka na vašem objektu. To se najčešće dešava posle obilnih snežnih padavina koje se u toku dana tope sa krovova kroz oluke i okapnice a noću kada temperatura poda ispod nule dolazi do zaleđivanja vode koja se sliva. Pojavu zaleđivanja prati i širenje leda koje može izazvati pucanje i krivljenje oluka sto dovodi do prokišnjavanja i pojave ledenica. Kada se ovaj led preko dana počne topiti često nije dovoljno jedan dan da se otopi pa se količina leda noću uvećava. Jedini način da se osigurate od ove neželjene prirodne pojave jeste ugradnja grejača za oluke koji će biti kontrolisani nekim automatskim termostatom. Postavljanje grejača nije nimalo jednostavan ni lak posao naročito na visokim objektima. Ovaj posao se mora obaviti u predsezoni kada je vreme bez padavina i kada temperatura nije niža od 5°C.

Pored ovih problema na niskim temperaturama se mogu zalediti vodovodne instalacije i rezervoari vode što nije nimalo prijatna situcija jer u sred zime ostajete bez vode što značajno otežava normalno funkcionisanje. Ovo se može izbeći postavljanjem odgovarajućih grejnih kablova unutar ili spoljašnje strane cevovoda.

Takođe vam se može desiti da ne možete isterati auto iz garaže jer vam se ulazna rampa zaledila. Za sve te probleme imamo rešenje, stoga se ne ustručavajte i slobodno nas pozovite. Mi ćemo u kratkom roku pronaći najbolje “defrosting” rešenje za vas.

Ugradja grejača za zaštitu od zamrzavanja oluka, stepeništa, vodovodnih cevi i rampi za ulaz u garaže.